Mijn naam is Annemarie Koolstra en ik ben kinder- en jeugdcoach en remedial teacher. In de praktijk Truecolors begeleid ik kinderen en  jongeren (en hun opvoeders) die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Tot 2000 heb ik afwisselend in het onderwijs en het bedrijfsleven gewerkt. In 2000 ben ik een eigen praktijk voor remedial teaching gestart en was ik 8 jaar intern begeleider op een basisschool. In mijn praktijk voor remedial teaching ben ik voornamelijk bezig met leerproblemen te behandelen. Maar een kind is meer dan zijn cognitieve ontwikkeling en door in gesprek te gaan met kinderen raakte ik geboeid door de belevingswereld van het kind en hoe die zich ontwikkelt. Dit was voor mij de motivatie om de praktijk Truecolors voor kindercoaching te beginnen.

Om kinderen beter te begrijpen en te kunnen begeleiden in hun groei en ontwikkeling ben ik in 2009 een basis coachopleiding gaan volgen en heb me vervolgens gespecialiseerd in het coachen van kinderen en jongeren.

In 2021 ben ik gedebuteerd als schrijver van: Bas zoekt zin in zijn leven. Het is een roman (young adult) gebaseerd op mijn ervaringen met het werken met kinderen en jongeren.