Wat gaat er om in het puberbrein en hoe beleeft de puber zijn wereld?

Het hangt op de bank of sluit zich op in eigen kamer, maakt geen contact, wil niet praten; typisch pubergedrag! Hoe blijf je toch in contact en gesprek met je puber als ze elke vorm van advies en hulp lijken af te wijzen, constant in discussie gaan en denken dat ze het allemaal zelf wel kunnen en weten?

De puberteit is vooral voor de puber zelf een heftige periode en ze hebben het vaak moeilijker dan ze willen laten blijken. Op weg naar zelfstandigheid zijn ze volop bezig met vragen als; wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?

In deze blog ga ik relevante informatie over de laatste kennis en wetenschap van het puberbrein koppelen aan de praktijk. Ik zal me in mijn rol als coach en remedial teacher voornamelijk bezighouden met de sociaal emotionele kant en het leren en studeren. Ik ga dat niet alleen doen maar ga de puber zelf ook aan het woord laten want zij zijn uiteindelijk de ervaringsdeskundigen.

De blogs zijn er voor ouders/opvoeders en pubers en wil je als ouder of puber een bijdrage leveren of reageren dan kan dat altijd via de mail.